OTP SZÉP Kártya kampánya

A kihívás abból állt, hogy meg kellett találni 1,25 millió embert, akiket időben kellett cselekvésre bírni. Nos ez sikerült, kaptunk is egy régiós elismerést érte! 🙂

otp szép kártya díj

Eventiada Awards-on egy arany és egy ezüst elismerést kapott az OTP Bank és a Café

2018-ban jogszabályváltozás történt, minden kártyabirtokossal újra kellett szerződnie a SZÉP-kártya-kibocsátóknak. Az OTP Pénztárszolgáltató a legnagyobb piaci szereplője a SZÉP Kártyának, 1 250 000 embert kellett így újra szerződtetni.

A SZÉP Kártyások a kártyát főképp étteremre, szálláshely kifizetésére, strandokra és fürdőkre használják fel, és aki nem szerződik, Ő nem tudja majd használni a kártyáját az adott fizetőhelyeken. Ezt mindenképp meg kellett előzni, így ügynökségen (Cafe Communications Kft.) és ügyfelen (OTP Bank Nyrt.) belül is több szálon futottak az egyeztetések a pontos marketinglépések kidolgozására.

Az én feladatom az online kommunikációs stratégia performance alapú kidolgozása volt, ami annyit jelentett, hogy költséghatékonyan el kell érni online hirdetésekkel azokat a felhasználókat, akik SZÉP Kártyások, majd Őket a landingen cselekvésre kellett bírni.

A kampány folyamán többféle platform kombinált remarketing listáit vetettünk be, öt felületen futtott a szigorúan konverzió alapú PPC kommunikáció – fókuszált célzásokkal és tudatos kizárásokkal. Izgalmas kampány volt, mert a felületek adta natív (adaptív) megoldásokat felhasználtuk, valamint a több szakaszból álló kampányt mindig finomhangoltuk az optimalizáció során.

A kampány sikerét az igazolja, hogy 90%-uk az OTP SZÉP Kártya birtokosai időben megkötötték a szerződést! 🙂 Nemcsak ez volt a hatás, hanem az is, hogy a SZÉP Kártya reputációja erősödött – ezt a 2019-es év rekord adatai támasztják alá.

Bővebben a lentire kattintva tudjátok elolvasni a cikket a markamonitor.hu-n!

Márkamonitor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s