Attribúció előadás – Media Hungary

Harsányi Miklós Media Hungary 2019 előadás

A marketinges konferenciákon egyszer-egyszer elhangzik egy attribúcióval kapcsolatos előadás, mégis az a tapasztalat, hogy a legtöbb esetben alig alkalmazzák az elemzések folyamán, ritkán érhető tetten, hogy ez alapján tervezzenek, és a riportálásnál is mindig csak akkor húzzák elő a kampány menedzserek, ha valamelyik csatorna költését nem tudják egzaktan megindokolni.
Minden médiatervező álma, hogy a leghatékonyabban költse el az ügyfél pénzét, hogy aztán a médiakampány sikere nyomán minél több kimutatható konverzió találjon gazdára, aminek a gyümölcse az újabb kampánymegbízás. Aki költött már el több százmillió Forintot, elkerülhetetlen, hogy az ügyfél feltegye a kérdést, hogy mire ment el ez a sok pénz?

Egy ilyen típusú kampánynál nem elég elemezni azt, hogy a kampány csatornáinak mi volt a közvetlen hatása, hanem egy komplex rendszerbe, úgymond egy user journey-be kell integrálni a fogyasztói viselkedést, amely átível a csatornákon. Az attribúció nagy előnye, hogy megmutatja a csatornák és eszközök közötti kölcsönhatásokat, képet ad a sales funnelről. Fel lehet deríteni vele, hogy melyik platform büdzséráfordítása volt igazán hatékony, melyik csatorna milyen szerepet tölt be a vásárlási folyamatban.

Természetesen vannak még gyermekbetegségei és kihívásai a rendszernek, hiszen ahhoz, hogy a teljes útvonalat felderítsük, sok technikai akadályt kell még áthidalni. Én nagyon szeretem megnézni a rendszerekben lévő lehetőségeket, felderíteni azokat az utakat, amik a leghatékonyabban vezetnek a vásárláshoz, nem csatornaszinten, hanem komplex marketing rendszerben gondolkodva az attribúció segítségével.

Ezért tartom fontosnak a hozzárendelési modellről szóló diskurzusokat, nemrég lehetőségem volt bemutatni pár attribúciós fogást a Media Hungary-n. (Media Hungary 2019 – Hotel Azúr, Siófok 2019. május 7-8.) +Azért szeretek a Café Communications Kft.-nél dolgozni, mert egyre jobban abba az irányvektorba mutat a csapatunk gondolkodása, hogy attribúciós szemlélettel tervezzük és menedzseljük ügyfeleink kampányait.

Attribúciós modell - előadás

Harsányi Miklós CV

Előadás anyagom ezen a linken elérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s